5

Denk jij wel eens aan een eigen bedrijf?

Denk jij wel eens aan een eigen bedrijf?

Mensen spelen met het idee om een eigen bedrijf te starten op verschillende leeftijden. Sommige starten nadat ze hun opleiding hebben afgerond. Sommige starten omdat ze niet meer voor een baas willen werken of geen baan kunnen vinden. Andere mensen beginnen een kleine onderneming omdat ze niet anders kunnen na een een sabbatical of om gezondheids- redenen.
Spelen met het idee om een onderneming te starten is een ding, ben je werkelijk stappen aan het ondernemen om te starten zijn er verwachtingen die je snel los moet laten.

 1. 1. Een eigen bedrijf beginnen ziet er voor velen uit als een makkelijke manier om uit een bepaalde situatie te ontsnappen, maar een succesvol eigen bedrijf opstarten is niet zo makkelijk als het lijkt.
 2. De algemene indruk die gecreƫerd wordt bij mensen is dat je veel geld kan verdienen met een eigen onderneming. Sommige mensen verdienen er ook veel geld mee. Aan de andere hand zijn er ook veel mensen die veel geld verliezen door slechte voorbereiding en planning.
 3. Een andere mythe is dat je eigen baas bent, je kan werken wanneer je wilt, je kan relaxen wanneer je wilt en je vakantie kan nemen wanneer je wilt. Jij bent de baas en niet anders. Helaas gebeurt dit maar zelden omdat er factoren zijn die jou aanwezigheid en aandacht vereisen

Een andere grote blunder van veel kleine ondernemers is dat ze geen zelf analyse doen voordat ze beginnen. Het is absoluut belangrijk om een zelf analyse te doen om te kijken of jij de eigenschappen en vaardigheden hebt die nodig zijn bij het runnen van je succesvolle eigen bedrijf.

 1. Je moet een goede gezondheid hebben.
 2. Je moet het meeste van de tijd alleen kunnen werken.
 3. Je motiveerd jezelf en bent toegewijd.
 4. Je hebt een open persoonlijkheid en de eigenschap het goed te kunnen vinden met andere mensen.
 5. Je kan werken onder druk.
 6. Je hebt kennis over jou business.
 7. Falen is geen optie voor jou

Optellend bij het bovenstaand hebben de volgende factoren een belangrijke impact op het succes van jou eigen bedrijf:

 • Een goede achterban die je steunt zoals vrienden en familie.
 • Contacten in het bedrijfsleven die je advies kunnen geven en je helpen bij het promoten van je bedrijf.
 • FinanciĆ«le middelen waarmee je je bedrijf kan op zetten en de eerste maanden kan overbruggen.

Een kleine onderneming is populair en veel mensen hebben de indruk dat ze dit kunnen runnen zonder problemen. Echter zijn de eigenschappen bij het runnen van een groot bedrijf ook nodig bij het runnen van een klein bedrijf.
Succes komt je niet aanwaaien. Er kunnen terugslagen en mislukkingen plaatsvinden in de eerste maanden van je onderneming. Mensen die niet met deze druk om kunnen gaan zouden geen eigen bedrijf moeten beginnen. De eigenschap om om te gaan met deze tegenslagen en jezelf nog steeds kunnen motiveren om door te gaan is absoluut nodig om een eigen onderneming te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *